Tahar Ben Jelloun voitti maailman suurimman kirjallisuuspalkinnon

Viihdeuutiset

Marokkolaissyntyinen kirjailija Tahar Ben Jelloun on voittanut 100 000 dollarin arvoisen IMPAC Dublin -palkinnon romaanillaan Sokaiseva pimeys (Gummerus, 2002). Tositapahtumiin perustuva romaani kertoo Marokon lähihistorian hirveyksistä, eritoten kuningas Hassanin vankileiristä, jonne joukko vallankaappausta yrittäneitä sotilaita lähetettiin kuolemaan.

Sokaiseva pimeys ylsi välittömästi myyntilistojen kärkeen ilmestyessään Ranskassa vuonna 2002. IMPAC Dublin -tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti: "Sokaiseva pimeys on kielellisesti kaunis ja selkeä, se käsittelee rankkaa aihettaan tarkkanäköisesti ja voimakkaasti sekä kertoo koskettavalla tavalla ihmisyydestä ja halusta selviytyä".

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat