Vanhusten asuntoihin tunkeutuneet viettivät juhannusta poliisin tiloissa

Uutiset

Juhannuksen aikaan Kokemäen poliisilaitoksella oli kiinniotettuina ja pidätettyinä neljä henkilöä, jotka syyllistyivät Säkylässä 18. kesäkuuta varkauteen ja Huittisissa 22. kesäkuuta ryöstön yritykseen. Kyseisissä tapauksissa he olivat tunkeutuneet tai yrittäneet tunkeutua iäkkäiden ihmisten asuntoihin anastamistarkoituksessa.

Säkylässä seurue anasti iäkkäältä pariskunnalta rahaa 250-300 euroa. Huittisissa he yrittivät viedä iäkkäältä mieheltä väkivalloin avainta päästäkseen hänen asuntoon sisälle. Mies kuitenkin onnistui livahtamaan karkuun ja huutamaan naapureita avuksi.

Tutkinnassa selvisi myös Turussa tapahtunut vastaavanlainen rikos, jossa seurue oli tunkeutunut iäkkään miehen asuntoon. Tässä sekä Säkylän tapauksessa ei ollut käytetty väkivaltaa.

Kuulusteluissa seurue myönsi lisäksi murtautuneensa Kokemäellä yksityisasuntoon. He olivat anastaneet asunnosta erilaista irtainta omaisuutta. Anastettu omaisuus saatiin seurueen kiinnioton yhteydessä takaisin.

Seurueeseen kuuluivat 17- ja 25-vuotiaat naiset sekä 18- ja 24-vuotiaat miehet. He ovat kotoisin Haapajärveltä ja ovat olleet aikaisemminkin poliisin kanssa tekemisissä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat