Kaisa Kujanpää luritteli Kultaisen Harmonikan voittoon

Uutiset

Arkistokuva 95

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaalit kisattiin keskiviikkoiltana Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa. Kultaisen Harmonikan voitti lapualainen Kaisa Kujanpää ja Hopeisen Harmonikan taipalsaarelainen Juuso Vesterinen.

Kaisa Kujanpää on 19-vuotias tämän kevään ylioppilas, joka aloittaa syksyllä Kokkolan ammattikorkeakoulussa oppiaineinaan harmonikka, piano ja laulu. "Soittaminen on ja on ollut niin iso osa elämää, että ammattikin siihen kallistuu. Soittaminen on tuonut paljon ystäviä ja itsevarmuutta", Kaisa kertoo.

Juuso Vesterinen on 10-vuotias nuorimies, joka soittaa harmonikkaa viidettä vuotta. Valmistautuminen finaaliin sujui hyvin, eikä televisioesiintyminenkään jännittänyt kevään keikkailun ansiosta.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan tuomaristossa istuivat tänä vuonna harmonikansoiton opettaja, muusikko Seppo Lankinen, professori Oleg Sharov, musiikin maisteri, harmonikansoiton opettaja Iiris Kosonen, muusikko, kapellimestari Taisto Lunkka, vuoden 2002 Kultaisen Harmonikan voittaja Elias Ukkonen ja harmonikansoiton opettaja, muusikko, teatterikapellimestari Arto Kivekäs.

Kuva: Kultaisen Harmonikan voitti Kaisa Kujanpää. (Minna Plihtari/Sata-Häme Soi)

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat