Tiistai 13.5.2025 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Mansikkainen vuohenjuustosalaatti

Kesäkiikari

Kesän punaposkisesta suosikkiherkusta saa monenmoista maistuvaa suuhunpantavaa. Mansikkainen vuohenjuustosalaatti on mitoitettu neljälle.

erilaisia salaatteja
tuoretta basilikaa
1 l mansikoita
n. 4 dl paloiteltua kypsää broileria
4 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
n. 100 g leikattavaa vuohenjuustoa
rouhittua mustapippuria
n. 3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
suolaa

– Revi erilaisia salaatteja annoslautasille. Silppua sekaan basilikaa.
– Perkaa mansikat ja viipaloi jokaiselle salaattilautaselle muutama mansikka.
– Ripottele salaateille pieneksi kuutioitua broileria.
– Paahda paahtoleivät ja hiero niihin valkosipulia. Viipaloi muutama mansikka myös jokaiselle paahtoleivälle.
– Leikkaa vuohenjuustosta noin 1,5 cm:n paksuinen viipale jokaiselle leivälle ja ripottele pinnalle pippuria. Laita leivät uunipellille.
– Survo loput mansikat ja mausta mansikkasose balsamicolla sekä ripauksella suolaa. Pirskota kastiketta salaattilautasille.
– Kuumenna paahtoleivät uunissa juuri ennen tarjoilua grillivastuksen alla vain sen verran, että juusto alkaa saada väriä ja hiukan pehmentyä.
– Nosta leivät salaattien päälle ja lusikoi mansikkakastiketta päälle. Tarjoa heti.

Jos uunissasi ei ole grillivastusta, laita mansikanviipaleilla päällystetyt leivät salaattien päälle ja paista juustoviipaleet nopeasti pannulla.

Lähde: Puutarhaliitto

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: