Kesän punaposkisesta suosikkiherkusta saa monenmoista maistuvaa suuhunpantavaa. Mansikkainen vuohenjuustosalaatti on mitoitettu neljälle.
erilaisia salaatteja
tuoretta basilikaa
1 l mansikoita
n. 4 dl paloiteltua kypsää broileria
4 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
n. 100 g leikattavaa vuohenjuustoa
rouhittua mustapippuria
n. 3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
suolaa
– Revi erilaisia salaatteja annoslautasille. Silppua sekaan basilikaa.
– Perkaa mansikat ja viipaloi jokaiselle salaattilautaselle muutama mansikka.
– Ripottele salaateille pieneksi kuutioitua broileria.
– Paahda paahtoleivät ja hiero niihin valkosipulia. Viipaloi muutama mansikka myös jokaiselle paahtoleivälle.
– Leikkaa vuohenjuustosta noin 1,5 cm:n paksuinen viipale jokaiselle leivälle ja ripottele pinnalle pippuria. Laita leivät uunipellille.
– Survo loput mansikat ja mausta mansikkasose balsamicolla sekä ripauksella suolaa. Pirskota kastiketta salaattilautasille.
– Kuumenna paahtoleivät uunissa juuri ennen tarjoilua grillivastuksen alla vain sen verran, että juusto alkaa saada väriä ja hiukan pehmentyä.
– Nosta leivät salaattien päälle ja lusikoi mansikkakastiketta päälle. Tarjoa heti.
Jos uunissasi ei ole grillivastusta, laita mansikanviipaleilla päällystetyt leivät salaattien päälle ja paista juustoviipaleet nopeasti pannulla.
Lähde: Puutarhaliitto