Tonttuja, jättiläisiä, alushameita – eli Pekka Vuoren kuvituksia Jaatsilla

Uutiset

Arkistokuva 104

Vammalan Jaatsilla ilahduttaa joulukuussa Pekka Vuoren kuvituksista koottu Tonttuja, jättiläisiä, alushameita -näyttely. Suomen Kirjainstituutti on järjestänyt näyttelyn yhteistyössä Vammalan lukion kanssa. Vuori on 100-vuotisjuhliaan viettävän koulun entinen oppilas.

Pekka Väinö Johannes Vuori syntyi 12. marraskuuta vuonna 1935 Kiikassa. Tyrvään yhteiskouluvuosien jälkeen hän lähti opiskelemaan Helsinkiin ja valmistui graafikoksi Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1956.

Tuottelias Pekka Vuori on sekä kuvittanut että kirjoittanut lastenkirjoja. Hän on suunnitellut lukuisten aikakauslehtien ja kuvateosten ulkoasun sekä postimerkkejä. Vuori myös tunnetaan Helsingin Sanomien pitkäaikaisena kuvittajana. Pekka Vuoren kirjoja on käännetty useille kielille.

Kuva ylhäällä: Pekka Vuoren Tonttu-omakuva vuodelta 1997. Kuva aukeaa klikkaamalla isommaksi.

Pekka Vuori kuluvana vuonna kotonaan Helsingin Katajanokalla. Kuva: Sirkka Vuori (rajattu alkuperäisestä).

Pekka Vuori kolmen vuoden ikäisenä kotipihallaan Kiikassa.

Tonttuja, jättiläisiä, alushameita – näyttely Pekka Vuoren kuvituksista. Vammalan Jaatsi, 4.-23.12.2004. Avoinna joka päivä klo 12-18.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top