ILMOITUS

Puuttuvat pelastussuunnitelmat

Kolumni

Mika Hyssi

Vuoden 2004 alussa astui voimaan uusi pelastuslaki, jonka mukaan taloyhtiöillä on oltava ajantasainen pelastussuunnitelma ja nimetyt turvallisuusvastaavat tämän vuoden alusta lukien. Yllättäen vain puolella Tampereen ja Helsingin taloyhtiöistä on pelastussuunnitelma, kertoo Helsingin Sanomat. Taloyhtiöiden päättäjien innottomuus suunnitelman tekemiseksi kostautuu viimeistään siinä vaiheessa, kun mahdollinen onnettomuus tapahtuu ja hallitus voi joutua siitä vastuuseen.

Pelastussuunnitelma toimii tietopakettina mahdollisen onnettomuustilanteen ehkäisemiseksi tai sen sattuessa. Suunnitelma sisältää muun muassa taloyhtiön henkilöstön nimet ja yhteystiedot, kiinteistön perustiedot ja turvallisuusmateriaalien, kuten sammuttimien, sijoituspaikat sekä tietysti listan mahdollisista vaaratilanteista, niiden vaikutuksista ja toimenpiteet niiden ehkäisemiseksi.

Kuten aina, ennaltaehkäisevään toimintaan kiinnitetään huomiota vasta silloin, kun ensimmäinen onnettomuus on tapahtunut. Turvallisuudentunteeseen tuudittautuminen kostautuu ennemmin tai myöhemmin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top