MAINOS

Avantouintia

Kolumni

Ilkka Koskinen

Eilen olin ensimmäistä kertaa elämässäni uimassa avannossa. Talvisaikaan on tullut uitua monesti ennenkin, mutta vedet ovat olleet syystä tai toisesta sulana. Siksi olikin yllättävä kokemus, että lähes nolla-asteisessa vedessä pystyin uimaan muutaman metrin. Aiemmin uiminen on jäänyt lähinnä kastautumiseksi jäätymisen tunteen tai voimakkaan veden virtauksen vuoksi. Selitys lienee tässäkin tapauksessa se, että vesi tuntui lämpimältä koska ilma ulkona oli paljon kylmempää.

Uimassa käymisessä on oma tunnelmansa. Kontrasti todella kuuman saunan ja jääkylmän veden välillä on virkistävä. Saunassa kuulee mielenkiintoisia juttuja ja välillä voi istuskella muuten vaan ulkosalla. Ja ainakin Tampereella voi saunalla tavata tammikuun pakkasilla sandaaleissa ja uimapuvussa pihagrillissä makkaraa grillaavan henkilön. Rantasaunalla on tunnelmaa kesät talvet.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top