MAINOS

Vain muutaman sentin tähden

Tavallinen Nieminen

Mika Hyssi

On helmikuinen maanantaiaamu. Siistijä Nieminen luuttuaa kunnantalon autioita käytäviä. “Noin, valmista tuli”, toteaa Nieminen itselleen. Kunnanjohtaja Sentin huone tosin on vielä siivousta vaille.

“Maanantaitervehdys sinulle, hyvä Nieminen. Anna maanantaihali”, komentaa johtaja Sentti ja hyökkää kädet ojossa kohti huoneeseen astelevaa Niemistä.
“Olettepa te aikaisin tulleet töihin”, ihmettelee Nieminen joutuessaan halituksen kohteeksi.
“Kyllä vain, kyllä vain. Kunnan pyörittäminen vaatii kakskytneljätuntista läsnäoloa”, kertoo Sentti ja siirtyy työpöytänsä ääreen. “Katsos tämän mittatilauspöydän takana tehdään ne tärkeät kunnallispoliittiset päätökset. Nyt vain odottelen tässä paikoillani, että joku soittaa ja tulee pyytämään apuani. Voit aloittaa siivoamisen.”

Kunnanjohtaja Sentti istuu aivan hievahtamatta. Nieminen pyytää Senttiä väistämään, mutta herra ei pukahda mitään eikä liioin liikahda, joten Nieminen päättää jättää työpöydän takana olevan alueen siivoamatta. Myöhemmin iltapäivällä kuuluu kuulutus: “Siistijä Nieminen, kunnanjohtaja Sentti on nyt väistänyt. Voitte jatkaa siivoamista”. Päivän ensimmäinen kunnallispoliittinen päätös oli siis vihdoin saatu nuijittua läpi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top