Riippuvuuksia

Kolumni

Ilkka Koskinen

Riippuvuudet olivat ainakin jossain vaiheessa muodissa. Jokaisellahan niitä on, vaikka sanasta ensimmäisenä tulevat mieleen lähinnä alkoholi- ja huumeriippuvuus ja muut tuhovoimaiset riippuvuudet.

Ne asiat, joista olen itse riippuvainen, ovat luonteeltaan lähinnä neutraaleja. Sellaisia ovat esimerkiksi internet, sanomalehti, kahvinjuonti ja laiskottelu. Eivät sinällään mitenkään vaarallisia, mutta liikaa harrastettuna vievät aikaa kaikelta muulta. En kylläkään ole koukussa riippuvuuksista stressaamiseen, huolta aiheuttavat yleensä ihan muut asiat.

Positiiviset riippuvuudet olisivat ihan mukavia asioita elämässä, kunhan pysyisivät aisoissa. Olisi mukavaa olla riippuvainen liikunnasta, lukemisesta ja matkustelusta. Hetkittäin työnarkomaniastakin olisi hyötyä. Ehkä kuitenkin tärkeintä on positiivisten ja negatiivisten riippuvuuksien tasapaino.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top