Paikallisia tekijöitä mukana taidekäsityön ja muotoilun edistämishankkeessa

Uutiset

Satakunnassa on alkanut Tyyni muoto -hanke, jolla on tarkoitus edistää taideteollisuuden, muotoilun ja taidekäsityön ammattilaisten työtä. Hankkeeseen kutsuttiin keväällä tehdyn kyselyn perusteella 14 taidekäsityöläistä ja muotoilijaa. Kutsun saivat muun muassa huittislaiset Eevaliisa Airio ja Sirpa Luukkonen sekä kiikoislainen Helena Vienola.

Huhtamossa asuva Eevaliisa Airio työskentelee käsityöyrittäjänä tekstiileihin, kankaanpainantaan ja kankaanmaalaamiseen erikoistuneessa EA-Designissa. Sirpa Luukkonen valmistui kesäkuun alussa keramiikka-artesaaniksi. Hän tekee käyttökeramiikkaa ja taidekeramiikkaa omalla toiminimellä. Helena Vienola on tekstiiliartesaani ja kouluttautuu parhaillaan kultasepäksi. Vienolan Karvakka Ky tuottaa luusta ja hopeasta valmistettuja koruja ja aterimia Hopealuu-tuotemerkillä.

Tyyni muoto -hankkeen muotoilijat ja taidekäsityöläiset valitsi asiantuntijaryhmä, jossa oli mukana Satakunnan käsi- ja taideteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi Vammalasta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top