Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Maanantai 20.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Länsi-Suomen läänin venesatamien hintamerkinnät puutteellisia

Uutiset

Lähes puolet Länsi-Suomen läänin venesatamista sai huomautuksen puutteellisista hintamerkinnöistä. Lisäksi kolmasosa polttoainemittareiden määräaikaisvakauksista oli vanhentunut. Lääninhallitus teki kesällä valvontakäyntejä 73 venesatamaan sekä venesatamien läheisyydessä oleviin polttoaineiden jakelupisteisiin. Tarkastettuja jakelumittareita oli yhteensä 187 kappaletta.

Pirkanmaan järvialueella hintamerkinnät ja polttoainemittareiden vakaukset olivat kunnossa. Satakunnan ja Pohjanmaan rannikon venesatama oli laittanut hintamerkinnät huonosti esille ja kolmannes polttoainemittareiden vakauksista oli vanhentuneita. Kaikkein huonoimmin asiat oli hoidettu Varsinais-Suomen rannikkoalueella: 55 prosenttia yrityksistä sai huomautuksen hintamerkintöjen laiminlyönneistä ja määräaikaisvakaus oli jätetty suorittamatta 52 prosentissa polttoainemittareista.

Venesatamissa valvonta painottui polttoaineiden ja muiden hintatietojen ja palveluhinnaston esilläoloon. Polttoaineiden hintojen pitää olla nähtävissä jo ennen tankkaustapahtumaa. Mittaamisvälineiden tarkastuksilla varmistetaan osaltaan luotettava ja rehti kaupankäynti. Tämän vuoksi polttoaineiden jakelumittarit tulee vakauttaa joka toinen vuosi.

Lääninhallitus jatkaa venesatamien hintamerkintöjen ja vakausten valvontaa jatkossakin.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: