Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Ammattikoulusta valmistuneet: Yrittäjyys kiinnostaa ja Vammalan seudulla on vetovoimaa

Uutiset

Keväällä Vammalan ammattikoulusta valmistuneista opiskelijoista 23 prosenttia haaveilee yrityksen perustamisesta seuraavan viiden vuoden aikana. Vastaushetkellä lähes puolet tutkimuksessa mukana olleista opiskelijoista asui Vammalassa, runsas kymmenes Huittisissa ja kolme prosenttia Tampereella. Valmistumisvaiheessa olevista opiskelijoista yli 70 prosenttia tähtäsi ensisijaisesti omalle paikkakunnalle töihin.

Collabora-hankkeen ja Pirkanmaan ammattikorkeakoulun teettämän tutkimuksen toteutti Vammalan seudun työvoimatoimiston koulutussuunnittelija Irene Impiö. "Vammalan tulos poikkeaa selvästi Pirkanmaan keskiarvoista. Se kertoo, että Vammalan seudun nuoret kokevat Vammalan vetovoimaisena kaupunkina ja lisäksi yrittäjyyttä on tuotu kovasti esille ammattikoulussa heti peruskoulun jälkeen", kertoo Impiö.

Vammalasta valmistuvien tavoitteena oli opiskella lisää ja täydentää ammatillista osaamistaan myöhemmin tai työn ohessa. Suurimpana haasteena Irene Impiö näkeekin ammattikorkeakoulutasoisen koulutuksen. "Koska tällä seutukunnalla ei ole omaa korkeakoulua, meillä on paineita löytää koulutusvaihtoehtoja yhdessä Tampereen ja lähiseudun korkeakoulujen kanssa", hän miettii.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: