Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Elokuu paikoin ennätyssateinen

Uutiset

Kulunut kesä oli lähes koko maassa selvästi tavanomaista sateisempi, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Elokuussa rikottiin paikoin kuukauden sademääräennätyksiä. Keskimäärin yksi näin sateinen kesä toistuu vain kerran kymmenessä vuodessa.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kesä- ja elokuun välisenä aikana sataa keskimäärin noin 200 millimetriä. Tänä kesänä maan etelä- ja länsiosassa yllettiin kuitenkin paikoin yli 300 millimetriin. Heinäkuun puolivälistä lähtien Ilmatieteen laitoksen tietoon on tullut aikaisempia vuosia enemmän silminnäkijähavaintoja paikallisista pyörremyrskyistä eli trombeista. Kaikkiaan trombi-ilmoituksia on ilmaantunut noin 50 kappaletta. Osa trombeista on aiheuttanut myös tuhoja.

Sateista huolimatta elokuu oli keskimääräistä lämpimämpi. Lämpimin ja helteisin kesäkuukausi oli tyypilliseen tapaan koko maassa heinäkuu.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: