MAINOS

Vammalan Ekojärvellä tehostetaan pienpetojen pyyntiä

Uutiset

Mika Hyssi

Vammalan Ekojärvellä tehostetaan tästä syksystä lähtien vierasperäisten pienpetojen, minkkien ja supikoirien, pyyntiä EU-rahoituksen avulla. Ekojärven lisäksi pyyntiä tehdään kolmella muulla Pirkanmaan Natura 2000 -verkostoon kuuluvalla lintuvesistöllä; Hämeenkyrön Sarkkilanjärvellä, Pälkäneen Kukkolan Vähäjärvellä ja Viljakkalan Alhonlahden alueella. Pienpetoja pyytävät alueilla paikalliset metsästysseurat.

Minkki ja supikoira ovat levinneet suomalaiseen luontoon pääasiassa ihmisen toiminnan seurauksena. Molemmat ovat uhka lintuvesien linnustolle, koska ne käyttävät ravintonaan maassa pesivien lintujen munia ja poikasia. Pienpetopyynnin vaikutuksia ja onnistumista seurataan hankkeen aikana.

Pienpetopyynti on osa Pirkanmaan arvokkaiden lintuvesien kunnostus ja hoito -hanketta. Nelivuotisen hankkeen rahoittavat EU:n Luonnon Life -rahasto, Pirkanmaan ympäristökeskus, Metsähallitus sekä Satakunnan ja Pohjois-Hämeen riistanhoitopiirit.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top