ILMOITUS

Suomen 40. euroviisuehdokas haussa

Viihdeuutiset

Mika Hyssi

Suomi osallistuu Eurovision laulukilpailuun 40. kerran tänä vuonna. Ateenan Olympic Indoor Hallissa järjestettävä kilpailu huipentuu finaalilähetykseen 20. toukokuuta.

Suomen edustajan etsintä tämän vuoden Eurovision laulukilpailuihin alkaa perjantaina, jolloin Tampereella Tohlopin tv-studioilla järjestetään ensimmäinen kaikkiaan neljästä alkukarsinnasta. Ensimmäisessä alkukarsinnassa lavalla heiluvat kutsuartistit Tomi Metsäketo, Jennie ja Lordi, jotka kukin esittävät kaksi kappaletta. Alkukarsinnan juontavat Jaana Pelkonen ja Heikki Paasonen. Radio Vegassa äänessä on Hans Johansson. Ohjelmassa esiintyvät myös Katri Helena ja Kirka.

Suomen karsinnan finaali järjestetään Turun Caribia-hallissa 10. maaliskuuta. Vuoden 2006 Eurovision laulukilpailut järjestetään Ateenassa, Kreikassa. Semifinaalia jännitetään 18. toukokuuta ja finaalia 20. toukokuuta.

Suomi osallistuu Eurovision laulukilpailuihin tänä vuonna 40. kerran. Ensimmäinen suomalaistähti laulukilpailuissa oli Laila Kinnunen, joka vuonna 1961 lauloi kappaleen Valoa ikkunassa. Vuotta myöhemmin Marion Rungin esittämä Tipi-tii sijoittui kilpailussa seitsemänneksi.

+ Eurovision 2006: Alkukarsinta 1 | YLE TV2 ja Radio Vega | pe 13.1. klo 21

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top