MAINOS

Alkueläin nostaa karvat pystyyn

Kolumni

Samuli Kinnari

Nokian vesikriisi on tehnyt monenmoisia epämukavia seuralaisia tutuksi. Uutisissa ovat vilisseet adeno- ja norovirukset sekä alkueläimet.

Ei ole merkityksetöntä mistä milloinkin puhutaan. Alkueläimen löytyminen vesijohtovedestä nostaa karvat pystyyn – giardia ei välttämättä yhtä pahasti. Kysymyksessä kuitenkin on sama asia. Alkueläimiä ei tietenkään vesijohtovedessä pitäisi olla. Mutta on lohduttavaa, että giardiaa esiintyy kaikissa maanosissa ja sen aiheuttamaan vatsatautiin löytyy lääkitys. Kysymys on vakavasta asiasta, mutta onneksi ei aivan maailman vaarallisimmasta.

Parhaillaan Nokialla tehokloorataan vesijohtoja. Toivottavasti työ onnistuu ja kaupungissa päästään pian normaaliin päiväjärjestykseen. Kestänee kuitenkin kauan, ennen kuin kaupunkilaisten luottamus palautuu. Aika auttaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top