ILMOITUS

Vihertää muodikkaasti

Kolumni

Samuli Kinnari

Kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys vilahtelevat siellä ja täällä. Ilmastonmuutosta kauhistelevat kaikki. Mitä muuta siitä voisikaan todeta?

Autoteollisuus suunnittelee ympäristöystävällisiä autoja ja kaupungeissa puhutaan päästöttömistä kaupunginosista. Kuulostaa hyvältä, mutta mahdottomalta. Autot eivät voi olla ympäristöystävällisiä, vaan ne voidaan kehittää vähemmän ympäristöä kuormittaviksi kuin aikaisemmin. Raja kuitenkin tulee joskus vastaan. Päästötön kaupunginosa on myös harha, jos siellä on asukkaita tai muuta elämää. Vähäpäästöinen on eri asia kuin päästötön.

Suomessa tuntuu heränneen halu ratkaista omat ja muidenkin päästöongelmat. Vaikutusmahdollisuutemme kuitenkin ovat hyvin rajalliset. Pienen asukaslukumme ansiosta maamme kokonaispäästöt ovat maailman mittakaavassa vähäiset. Synkkyyteen ei toki kannata vajota, mutta rajallisuus on hyvä tunnistaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top