MAINOS

Electric Circus

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanvaltuuston kokouksesta pääsee harvoin luikkimaan tasaisin mielin tiehensä. Maanantai-iltana jännitettä tarjoilivat grand old ladyt Saini Peltonen (kok) ja Liisa Myllyniemi (vas), jotka tiukasti nihkeilevät Sastamalan kaupungin perustamiselle.

Valtuusto otti kokouksessaan kantaa adressiin, jossa vaadittiin entisen Keikyän kunnan alueen liittämistä Huittisiin. Ehdotus ei ottanut juurikaan tuulta purjeisiin. Saini Peltonen löikin pöytään esityksen, että valtuusto päättää suostua Vuolteen koulupiirin liittämiseen Huittisiin. Liisa Myllyniemi kannatti Peltosen esitystä.

Saliin laskeutui jännityksen sekainen odotus. Pitääkö kannatetusta esityksestä automaattisesti äänestää? Valtuuston puheenjohtaja Mauri Salminen (sd) tulkitsi, että ei tarvitse. Peltosen esitystä pidettiin niin epämääräisenä, ettei sitä voida ottaa käsittelyyn vastaesityksenä. Vuolteen koulupiirin rajoista tai asukkaiden tahdosta ei ole tietoa.

Saini Peltonen vaati pöytäkirjattavaksi, että hänen kannatettua esitystään ei otettu käsittelyyn. Nähtäväksi jää, pukkaako valitusta. Valtuuston päätökseksi tuli, että Äetsän kunta vastustaa jyrkästi entisen Keikyän kunnan alueen liittämistä Huittisiin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top