Mainos

Mainos - RTT: Lear

Tapiolan historiaa yksiin kansiin

Uutiset

Käytös 10

Kirjan keskiössä on Tapiolan koulu.

Käytös 10

Vammalassa Tapiolan koulu ja kylä saavat oman historiateoksen, kun Kirsti Vesterbackan kirjoittama Käytös 10 julkaistaan sunnuntaina. Vesterbacka kuvaa vammalalaisen Warelian kustantamassa kirjassa kotikylänsä koulun vaiheita värikkäästi ja perusteellisesti.

"Minulta on kyselty, miksi yhdessä kylän tienviitassa lukee Koulutie. Tämä oli yhtenä syynä tämän kirjan syntyyn. Tuli halu kertoa nykyisille ja tuleville kyläläisille ja samalla kaikille, jotka ovat vähänkään tämän seudun historiasta kiinnostuneita, miten täällä on koulua käyty ja millaisissa oloissa eletty", Kirsti Vesterbacka kertoo.

Perinpohjainen kirja kertoo tapiolalaisten koko kouluhistorian kiertokoulun alusta eli vuodesta 1881 lähtien. Kirjan keskiössä on Tapiolan koulu, joka perustettiin vuonna 1936 ja lopetettiin vuonna 1968. Tapiolan koulun henki oli erikoislaatuinen. Emmi-Liisa Hiunun ja Elma Mäenpään oppilaat tietävät, että samanlaista koulua ei käyty missään muualla. Erityisesti Hiunu oli koko Tyrvään tuntema opettajapersoonallisuus.

Käytös 10 kertoo laajasti kylän muustakin elämänmenosta sellaisena kuin lapset sen näkivät ja ymmärsivät. Kirsti Vesterbackan pitkä kokemus harrastajateatterien näyttelijänä ja ohjaajana näkyy teoksen elävässä tarinankerronnassa ja tarkkanäköisessä henkilökuvauksessa.

Lukuisat entiset ja nykyiset tapiolalaiset ovat osallistuneet kirjan tekoon antamalla muistonsa, tarinansa ja valokuvansa tekijän käyttöön. Kirjan henkilöhakemistossa on noin seitsemänsataa nimeä.

Tapiolan koulua muistellaan ja kirjan ilmestymistä juhlistetaan sunnuntaina Taipaleen pirtissä osoitteessa Punkalaitumentie 407. Kello 14 alkavaan tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita.

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top