Sastamalan kulttuuripalkinto Marko Vesterbackalle

Uutiset

Vesterbacka on toimittanut mm. kaksiosaisen Tyrvään murteen sanakirjan. Lautakunta jakoi myös kunniamainintoja kolmelle henkilölle merkittävästä panostuksesta kotiseutuun.

Vuoden 2009 Sastamalan kaupungin kulttuuripalkinto on myönnetty Marko Vesterbackalle. Tietokirjailija, kustantaja ja suomen kielen opettaja Vesterbacka on kirjoittanut, toimittanut ja julkaissut kotiseutukirjallisuutta, elämäkertoja ja yritystarinoita. Kesällä julkistettiin hänen toimittamansa Tyrvään murteen sanakirjan jälkimmäinen osa. Kaksiosaisen kirjan kansien välissä on professori FT Heikki Ojansuun yli sata vuotta sitten keräämä 14 000 sanan murresanasto. "Tietokirjailija Vesterbacka on sanakirjassa löytänyt kielen, kirjallisuuden ja kansanperinteen kautta Sastamalan ytimen, yhteisen kielellisen perinteen. Sanakirja kuvaa kielen kautta, mitä on sastamalalainen identiteetti", ylistää lautakunta.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta nimeää vuosittain kulttuuripalkinnon sastamalalaiselle henkilölle tai yhteisölle. Palkinnon suuruus on 850 euroa. Palkinnon saaja pokkaa itselleen myös Vammalan seudun taideyhdistyksen kiertävän Kalle-patsaan.

Kunniamainintoja merkittävästä panostuksesta kotiseutuun

Lautakunta on palkinnut kulttuurin elämäntyön kunniamaininnalla Esko Pietilän, Simo Penttilän ja Antti Heinokorven. He ovat tehneet merkittävää kulttuuri- ja kotiseututyötä ja kirjoittaneet tai toimittaneet paikallishistoriallisia julkaisuja ja kotiseutukuvauksia.

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat