MAINOS

Sumuvalojen taika

Kolumni

Samuli Kinnari

Synkkien tihkusateiden jälkeen kirpeä pakkaspäivä maistui hyvälle. Aurinkokin näyttäytyi. Jokivarren maisemat kietoutuivat kiehtovaan, paikoin sakeaan sumuun.

Alkuillasta piipahdin Vammalassa. Näkyvyys oli hernerokkasumun vuoksi ajoittain todella huono. Jossain vaiheessa tajusin, ettei juuri kukaan kanssa-autoilijoista käyttänyt takasumuvaloa ja vielä harvempi etusumuvaloja. Liikenne oli mennen tullen melko vilkas. Ynnäilin, että koko matkalla näin yhdessä autossa etusumuvalot käytössä.

Tieliikennelain mukaan etusumuvalojen käyttö on sallittua vain sumussa sekä rankassa vesi- tai lumisateessa. Tänään ei monikaan käyttänyt tilannetta hyväkseen. Kuitenkin usein selkeällä poutasäällä tuntuu, että ainakin puolet autoilijoista häikii etusumuvaloilla vastaantulijoita.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top