ILMOITUS

Jouluksi kotiin

Kolumni

Kirkko

Tänä jouluna on viidennen lapsenlapseni syntymän laskettu aika. Olen neulonut hänelle nutun ja myssyn, ettei tulisi vilu. Hän pääsee sisartensa iloksi uuteen kotiin. Monin iltarukouksin olen häntä muistanut, taisipa nuttuunkin tarttua siunaavia ajatuksia. Joulunlapsi on herkistänyt erityisesti ajattelemaan Jeesus-lapsen isovanhempien huolta, kun nuori Maria lähti Joosefin kanssa verotusmatkalle.

Marian lapselle ei ollut tilaa talossa, talliin hän syntyi. Mahtoivatkohan Marian pukemat kapalot olla mummon matkalle varustamat? Seimen äärellä me saamme ihastella vastasyntynyttä, joka ojentaa hentoja käsiään meitä kohti. Siinä evankeliumi tulee todeksi, Vapahtaja on syntynyt.

Tänäkin jouluna moni tahtoo matkustaa kotiin läheisten luo. Muistot menneiden joulujen vietosta nousevat mieliin. Ajatuksissani matkustan lapsuuteni jouluihin, joihin liittyi tärkeä tehtävä. Muutamaa päivää ennen joulua mummi pyysi kamariinsa ja pyysi, että paketoisin kaikille lastenlapsille Fazerin suklaalevyn ja 10 markan setelin lahjaksi. Se tuntui hyvin tärkeältä tehtävältä. Vieläkin lämmin tunne läikähtää mielessäni, kun sytytän kynttilä mummin haudalle
jouluna.

“Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon.” Jes. 9.1

Tämän sanan saamme kokea todeksi jälleen tänä jouluna. Tärkein sanoma kuuluu jokaiselle viettääpä sitten juhlaa omassa kodissa tai vieraalla maalla. Saakoon lapsi meissä iloita ja riemuita seimen äärellä siitä, että tarjolla on ilosanoma jokaiselle henkilökohtaisesti. Vapahtaja on syntynyt, ei omaan kotiin vaan tuomaan pelastuksen koko maailmalle.

Rakas Taivaallinen Isä, kiitos joululahjasta, jonka annoit, kun lähetit poikasi maailmaan. Annathan koteihimme rauhaa ja iloa toisistamme. Lähetä enkelisi lohduttamaan sinne, missä yksinäisyys ja ikävä ovat asettuneet taloksi. Siunaa joulumme armollasi ja läsnäolollasi. Aamen.

Sirkku Eho

Rovasti Sirkku Eho on eläkkeellä. Hän toimi aiemmin kirkon sairaalasielunhoidon kouluttajana.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top