Eroahdistusta

Kolumni

Samuli Kinnari

Että osasikin kiukuttaa tapaninpäivänä. Säätelin alkuiltapäivästä radion päälle, jotta kuulisin hieman joululauluja. Kanavavalintani oli Radio Suomi. Leuka loksahti pöytään, kinkku takertui väärään kurkkuun ja toosa meni samantien kiinni. Radio nimittäin soitti jotakin vanhaa tusinaiskelmää. Siis sitä samaa, jota kuulee, on kevät tai syksy, kesä tai talvi.

Miksi kummassa joulu suoritetaan järkyttävällä kiireellä? Aattoon asti on täysi höyry päällä ja vain joulupäivä on jokseenkin rauhallinen. Tapaninpäivänä pyhistä jo pyristellään irti, vaikka loppiaiseen on vielä matkaa.

En tarkoita, että maailman pitäisi pysähtyä jouluksi. Tein itsekin pyhinä töitä ja sunnuntaina kävin alennusmyynneissä. Mutta jouluisen atmosfäärin soisin vallitsevan hieman joulupäivää pidempään. Jouluna kaikki on paremmin.

Minä vietän joulua tavallani loppiaiseen asti. Piste.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top