ILMOITUS

Seimen hämärä valo

Kolumni

Kirkko

Itämaan viisaat olivat taivaallisen valon ammattilaisia. Kaukaa, melkein ulkopuolisina he tulivat Vapahtajan syntymäjuhliin. Ylevä päämäärä kannusti: löytää uusi hallitsija, kumartaa kuningasta, päästä valtiaan vierelle. He olivat tehneet kaiken oikein, kysyneet neuvoa, tarkistaneet suuntaa, muuttaneet reittiä. Mutta missä he nyt olivat, vaatimattoman asumuksen ovella! Sisällä hämärässä huoneessa ei ollut muita kuin vastasyntynyt ja yhä ymmällään olevat vanhemmat.

Tässä vaiheessa moni olisi alkanut epäillä, tarkistanut laskelmat vielä kerran, kenties kääntynyt muualle. Mikä kannusti itämaan viisaita ottamaan viimeisen askeleen ja astumaan sisälle talliin? Oliko se usko, jota olosuhteista huolimatta kannusti ajatus, että maailman valo voi asua tuossa vaatimattomassa paikassa?

Mikä viisaita kannustikin, he astuivat rohkeasti eteenpäin ja luovuttivat lahjansa. Ja juuri siellä, siinä tallissa, siinä hämärässä, heille alkoi loistaa todellinen valkeus, maailman valo.

Jumala tekee työtään tällaisten loppiaiskokemusten kautta. Kaikki me tulemme omalla tavallamme kaukaa seimen juhliin. Vaatii aikaa, ennen kuin opimme tutkimaan elämäämme tuon vaatimattoman syntymäjuhlan valossa. Loppiaiskokemuksen hämärän valon voi tiivistää sanoihin: seurasin valoa, mutta löysin itseni hämärästä. Kirkkaan ja ylevän päämäärän kannustamana olemme yllättäen löytäneet itsemme jostain vaatimattomasta, hämärään pukeutuneesta paikasta.

“Minä olen maailman valo”, lupaa vastasyntynyt meille niin kuin itämaan viisaillekin. Astukaamme kaikesta huolimatta eteenpäin, sillä jonkin ajan päästä, kun ymmärryksemme on tottunut hänen valoonsa, näemme elämän tärkeät asiat paremmin kuin suurten suunnitelmien sokaisevassa loistossa.

Vapahtaja löytyy seimen hämärässä valossa.

Pekka Rehumäki

Pekka Rehumäki toimii kirkkoherrana Kempeleen seurakunnassa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top