ILMOITUS

Luonnonilmiöitä

Kolumni

Tanja Kallio

Muistatteko sellaista ilmiötä kuin ilmaston lämpeneminen? Kaikki olivat – no, joo, ovat – huolissaan asiasta. Tehdään kaikkemme sen eteen, ettei ilmasto lämpene liikaa. Kaikkien puheissa pyörii huoli jääkarhuista ja ikuisesta lämmöstä. Mitä sitten, kun meillä ei ole enää talvea? Emmenkö koskaan pääse hiihtämään enää? Mitä pitäisi tehdä?

Muistatteko kesällä, kun oli yli 25 astetta lämmintä, niin ihmiset sanoivat, että nyt on hieman liian kuuma. Naamakirjan sivuilla kerrottiin, kuinka riittäisi vähempikin lämpö ja oltaisiin erittäin tyytyväisiä noin 20 asteen lämpöön? Pystyisi tekemään vielä jotain ja olisi kuitenkin kesäfiilis. Mutta jos on liian kuuma, niin ei tule mistään mitään. Ei tarvinnut kuin kadulla tuttuun törmätä, niin kuuli muiden kuulumisten joukossa, että on sitten pitänyt lämpöä yllä, saisi jo viiletä.

Muistatteko syksyllä, kun satoi, niin ihmiset sanoivat, ettei mitään pysty tekemään, kun aina sataa. On ihan kumisaapaskeli ja pihalla ei voi olla, kun on niin märkää. Vettä tulee vain aivan liikaa. Ja tuttuun törmätessä kuulumisten jälkeen keskusteltiin sademäärät, sekä tuhot, joita sade oli tehnyt. Haravoidakaan ei voinut, kun aina tuli vettä.

Muistatteko talvella, siis parhaillaan, kun pakkanen meni yli 20 asteen, kuinka kaikilla oli kylmä? Mitään ei pysty tekemään, kun hengittäminenkin on vaikeaa. Yhden mielestä on täysin sietämätöntä, että näillä leveysasteilla voi olla tällainen pakkanen. Toisen mielestä nyt on kyllä jo ihan liikaa lunta. Ulos jos menee, niin varmasti jäätyy, ainakin nenä.

Tässä pari mietettä. Me asumme Suomessa, meillä kuuluu olla talvi! Olkaamme tästä onnellisia. Mitä tulee siihen liian kylmään, niin laittakaa vaatteita päällenne ja liikkukaa, kun menette pihalle. Hyvin yksinkertaista ja toimii.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top