Mika Palonen valittiin vuoden kokiksi
Helsinkiläinen Mika Palonen on voittanut torstaina Gastro-messuilla käydyn taiston Suomen parhaimman kokin tittelistä.
Helsinkiläinen Mika Palonen (Ravintola Bläk, Helsinki) on voittanut torstaina Gastro-messuilla käydyn taiston Suomen parhaimman kokin tittelistä. Hän oli myös lehdistön suosikki. "Aivan mahtava fiilis. Tämä on kolmas kertani Vuoden kokki -kisassa ja vihdoin uurastus on palkittu", iloitsi Palonen.
Kokkien tehtävänä oli valmistaa viidessä tunnissa kymmenelle hengelle kaksi erillistä kilpailuruokaa: pääruoka suomalaisesta viljapossusta kastikkeen ja lisäkkeiden kera sekä yllätyskori-tehtävä, jossa oli valmistettava koululounas annetuista raaka-aineista. "Voiton ratkaisi laaja-alainen kokemus ja kaksi tasaisen hyvää kisasuoritusta. Palonen oli erityisen vahva yllätyskori-osiossa", kertoo kilpailun päätuomarina toiminut Jarmo Vähä-Savo.
Kuuden finalistin joukosta toiseksi ylsi Heikki Liekola (Restaurant Lux, Tukholma) ja kolmanneksi Eric Räty (Ravintola Chez Dominique, Helsinki). Räty palkittiin parhaimmasta keittiötyöskentelystä.
Vuoden kokki -kilpailun on järjestänyt Gastronomie Finlande -säätiö ja sen yhteistyökumppanit.