Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Pelaa itsesi vararikkoon

Vanhat mielipiteet

“Ihan pari euroa olen laittanut tänne ja melkein voitolla olen. Jos vielä yhden kokeilisi.”

Olen nähnyt monta kertaa, kuinka ihmiset tilipäivän tullen asettuvat kaupan pelikoneen eteen ja tahkoavat kaikki rahansa koneeseen, joka loppujen lopuksi vie kaiken. Jos kolikoita ei enää pussista löydy, laitetaan seteli koneeseen ja vaihdetaan se kolikoiksi, taas on millä pelata.

Jos menet jotain sanomaan pelaajalle, hän todennäköisimmin vastaa sinulle: “Ihan pari euroa olen laittanut tänne ja melkein voitolla olen. Jos vielä yhden kokeilisi.” Ja jos hetken päästä menet naapurikauppaan, saattaa olla, että äskeinen pelaaja tahkoaa siellä jo uuden koneen kimpussa. Loppuajan kuukaudesta sitä sopii sitten miettiä, millä elää, kun koneet veivät kaiken. Pahimmillaan peliriippuvainen ihminen elää koneista ja hän on velkaa joka puolelle. Peliriippuvainen tarvitsee apua. Asiaa ei helpota se, että nykyään pelikoneita on joka niemessä ja notkelmassa.

Lainasin seuraavan suoraan Raha-automaattiyhdistyksen internet-sivuilta: “RAY tukee suomalaista hyvinvointia. RAY edistää suomalaisten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Pelivoitoilla tuetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaa ja projekteja. RAY:n tuella pidetään vuodessa huolta kymmenistätuhansista suomalaisista heidän erilaisissa elämäntilanteissaan.” En vain kuitenkaan pysty ymmärtämään sitä, että Suomessa on niin paljon peliriippuvaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua, ja RAY, jonka tehtävänä olisi myös tämä huomioida, sillä riippuvaisuus on suorassa yhteydessä ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen.

Mutta millainen on askel, joka on otettu uusia pelikoneita rakennettaessa? Niihin on laitettu mahdollisuus pelata suoraan pankkikortilla.

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top