MAINOS

Kaksi kaverusta ja järvi

Kolumni

Tanja Kallio

Se oli vuosi 1989. Minä ja kaverini vietimme aurinkoista kesälomapäivää maalaisjärven rannalla. Sauna oli lämpimänä ja me uimme, nauroimme sekä keksimme uusia ideoita. Kahden tunnin uimisen jälkeen päätimme kokeilla vesihiihtoa. Vesihiihtoa varten tarvitaan yleensä sukset sekä moottorivene, meillä oli käytössä köydenpätkä, styroksin pala sekä tuiki tavallinen soutuvene. Mutta menoa se ei haitannut.

Sidoimme hapertuneen köyden ruskeaksi muuttuneen styroksin palan ympärille ja köyden toisen pään kiinni veneeseen. Kaverini halusi soutaa, joten minä kampesin itseni suksille, tai tässä tapauksessa sukselle. Jos nyt miettisin asiaa, sanoisin heti, etteihän meidän ideamme olisi voinut onnistua millään, mutta lapsen ajatuksissa aatos oli mahtava ja aloimme sitä testaamaan. Kaverini souti ja souti, minä roikuin styroksin perässä ja nauroin, sillä pieni palanen upposi jatkuvasti enkä millään pysynyt sen päällä. Vaihdoimme vuoroa, minä soudin ja kaverini yritti hiihtää. Lopuksi styroksista oli jäljellä vain pieniä kelluvia palasia järvessä ja me lähdimme saunaan suunnittelemaan uutta ideaa.

Lämmiteltyämme hetken palasimme laiturille. Olimme keksineet uuden lajin, kaislikko-onginnan. Tähän emme tarvinneet venettä, vain mato-onget ja vyötärökellukkeet. Laitoimme madot koukkuihin ja istuimme kellukkeiden vyötäröosan päälle ja polskuttelimme kaislikkoon. Siellä, järviveden limaannuttamissa kaisloissa ongimme, eikä huolta huomisesta ollut. Ainoa pieni ongelma heräsi, kun onkeen tarttui kala. Kalaa varten oleva ämpäri nimittäin oli laiturilla odottamassa ja laituri viidenkymmenen metrin päässä. Kala pääsi jatkamaan elämäänsä ja me palasimme laiturille laittamaan uudet madot koukkuihin.

Kaksikymmentä vuotta sitten kaksi tyttöä vietti ihanaa kesäpäivää, antoi mielikuvituksensa lentää ja puuhasteli koko päivän ulkoilmassa. Kuinka paljon tällaisia tyttöjä löytyy nykypäivänä?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top