ILMOITUS

Nyt kyllä haastan oikeuteen

Kolumni

Tanja Kallio

Oikeus tuomitsi hampurilaisravintolan maksamaan entiselle franchise-yrittäjälleen korvauksia 12 600e euroa. Mutta miksi? No, koska hän oli lihonut työpaikallaan kolmekymmentä kiloa kahdentoista vuoden aikana.

Luin tätä HS.fi:n juttua ja mietin, että meitä on moneksi tässä maailmassa. Olen näitä juttuja lukenut aikaisemminkin ja ihmetellyt, että mistä ihmiset keksivätkin kaikki aiheet, joiden avulla voidaan mennä oikeuteen kokeilemaan onnea. Jossain vaiheessa luin äidistä, joka yllättyi täysin, kun hänen perheensä alkoi lihoa niin sanotusta roskaruoasta. Hänelle ei kukaan ollut kertonut, että hampurilaiset ovat epäterveellisiä ja äiti oli aterioita lapsilleen ostanut, kun ei muuta ehtinyt valmistamaan.

Kun minä astelen hampurilaisravintolaan tai yösnäkärille, tiedän, että olen tullut paikkaan, josta liian useilla käynneillä saan täyden vatsan lisäksi lisää vatsaa. Mieleeni ei ole koskaan tullut mennä haastamaan riitaa tiskille ja huutamaan vaaka kädessä: “Katsokaa nyt mitä teitte!” Kyllä se on ihan oma vikani. Pyydän jo valmiiksi anteeksi tätä seuraavaa, mutta kuka voi olla niin tyhmä, ettei tajua rasvassa liotetun ruoan lihottavan, jos sitä syö koko ajan?

Olen monta kertaa lukenut erilaisia käyttöohjeita, joissa kerrotaan mitä ei saa tehdä. Siis itsestään selviä asioita, mutta todennäköisesti valmistava yritys vain yrittää välttää tällaiset turhat oikeustaistelut. Yleisessä tiedossa olevia tupakan vaaroja ovat keuhkosyöpä ja muutama muu sairaus. Nyt, kun katselee kaupassa pakettia, joka sisältää näitä syöpäkääryleitä, ei voi välttyä näkemästä tekstiä askin kyljessä. Kissankokoisin kirjaimin askista hyppää silmille: TUPAKOINTI ON HENGENVAARALLISTA ja TUPAKOIVAT KUOLEVAT NUOREMPINA och samma på svenska. Itselle tulee hölmö olo, mieleen nousee vain kysymys: “Äläpä? Oletko tosissasi?” Toisaalta siinä kannessa voisi lukea myös: “Hei sinä! Nyt, kun olemme kertoneet tämän päivänselvän asian sinulle, niin vältymme kaikilta haasteilta! Omatpa ovat keuhkosi.”

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top