Hyvä on hiihtäjän hiihdellä

Kolumni

Välillä sitä pohtii, että uskaltaisiko täysin palkein olla iloinen Suomen hiihtomenestyksestä, vai käykö niin kuin silloin kerran, kun mitaleita tuli ja tuli ja tuli. Tällaiselle kovalle penkkiurheilijalle, kuten minäkin, suomalaisten menestyminen tuo hymyn huulille ja huutomyräkän kisastudioon. Kuitenkin sitä aina miettii, että kannattaako tässä huutaa, kun kuitenkin jäävät kiinni. Hetken mietittyään sitä tulee siihen tulokseen, ettei ole lainkaan reilua tämän päivän urheilijoita kohtaan heittää peliin aina sitä Lahdessa tapahtunutta katastrofia. Toiset menevät ladulla eteenpäin puhtain paperein pelkällä sisulla ja teräksisellä kunnolla, mutta silti kaikki tuulettavat menestyksen tultua puolivaloilla, kun ei uskalla riemuita suuresti, jos kuitenkin…

Urheilijoilla on suuri ja erittäin kova tehtävä palauttaa luottamus hiihtoon, jonka kasa suosikkeja yhdessä vaiheessa tuhosi täysin. Ja juuri kun saadaan elämä raiteille, tulee joku yksittäinen tollikka, joka on ottanut aineita, ihan vaan tietämättään ja täytenä yllätyksenä. Taas ollaan pohjalla ja syvällä. Luulisi, ettei siinä enää joukkuetovereiden huumorintaju riitä ja sisäiset riidat ovat valmiita. Kaiken päälle jostain taholta tulee painostus, ettei saa sanoa suurelle yleisölle kaikkea, mitä kärähtäneestä kaverista ollaan mieltä. Varsinkin, kun tämän yhden takia kaikkien maine hiihdossa menee totaalisesti miinuslukemiin. Jos yksi sössii, niin koko Suomi, kaikki suomalaiset, jopa me sohvaurheilijat, olemme syvässä suossa. On kuin olisi tapahtunut kansanmurha. Ja todellisuudessa kaikki on vain sen yhden pässin vika, joka ei yksinkertaisesti pärjää ilman mömmöjä.

Ehkä pienen ajatuksen suon entä jos -kysymykselle, mutta sitten päätän luottaa täysin nyt näihin hiihtäjiin. Huudan: “HYVÄ SUOMI!” Ja toivotan kaikille menestyjille onnea. Heitänkin ilmoille toisen kysymyksen: “Oikeastiko norjalaiset ovat ikuisuuden menneet lujaa vain hyvillä voiteilla? Vai sittenkin hyvällä tuurilla?”

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top