Kirjakaupunki Sastamalaan 200 000 euroa

Uutiset

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia kansallisesti, alueellisesti ja paikallisesti merkittäville kulttuuriyksiköille, tapahtumille ja kehittämishankkeille. Sastamalan kirjakulttuuriseen kehittämiseen tukea tuli yhteensä 200 000 euroa. Avustusta saavat Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Sastamalan kaupunginkirjasto, Vanhan kirjallisuuden päivät sekä lasten ja nuorten kirjatapahtuma Kirjaset. Avustusten yhteissumma on 200 000 euroa.

Suomen kirjainstituutin säätiö sai avustusta kahteen Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin hankkeeseen yhteensä 137 000 euroa. Käynnistämisavustus 100 000 euroa kohdistetaan Pukstaavin oheistilojen kalustamiseen ja varustamiseen sekä henkilöstökuluihin. Toiminta-avustus 37 000 euroa on tarkoitettu lukemisen edistämiseen ja tapahtumatoimintaan.

Sastamalan kaupunginkirjasto sai avustusta kahteen hankkeeseen yhteensä 39 000 euroa. Toisessa hankkeessa kehitetään 20 000 euron avustuksella kirjastoa lasten ja nuorten oppimiskeskuksena. Toisessa hankitaan 19 000 eurolla laitteita ja ohjelmia vanhentuneiden tallennemuotojen digitalisointiin.

Vanhan kirjallisuuden päivien järjestämiseen myönnettiin Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:lle 19 000 euroa. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna Rikos.

Suomen monipuolisin lasten ja nuorten kirjatapahtuma Kirjaset sai 5 000 euroa. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 24. syyskuuta kansainvälisellä teemalla Kirja = Maailma.

Lisäksi Museovirasto on myöntänyt Sastamalan seudun Museolle ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaaville 1 300 euroa Kirjahyllyni-näyttelyn valmistamiseen.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top