Panttipullopohdintaa

Kolumni

Luin lehdestä tekstiä ja luettuani tulkitsin, että kirjoittajalla ja kavereilla on vaikeaa. Niin vaikeaa, että minuakin rupesi harmittamaan, mutta ei todellakaan kirjoittajan puolesta.

Kyse oli nimittäin pullojen keräyksestä ja siitä, että kerääjien tulisi maksaa veroa saaduista panttimaksuista. Miksi, oi miksi joku edes viitsii moista ehdottaa? Samaisessa kirjoituksessa todettiin, että he, jotka vievät ihan omia panttipullojaan palautusautomaattiin, saavat rauhassa pitää rahansa ilman suurempia kuitti- ja verosotia.

Jotenkin tuntuu, että kirjoittajan päässä ei liiku mitään tai sitten hän on kateellinen pullojenkerääjä. Omasta mielestäni se, että ihmiset palauttavat pulloja kauppoihin, on erittäin hyödyllinen ja järkevä tapa. Mutta meistä maapallon tallaajista löytyy monia sellaisia, jotka heittävät tyhjät pullot ja tölkit ojiin tai katukivetyksille. Siellä ne särkevät kulkijan silmää ja likastavat luontoa. Jos tällöin löytyy joku, joka pullot haluaa kerätä talteen ja saada niistä panttikorvauksen, niin eikö se ole vain positiivinen asia kaikkien kannalta? Se, että ehdottaa edes tällaisen toiminnan verottamista, on täysin typerää.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top