Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 15.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Kaupunki saa ohjeistaa edustajiaan

Uutiset

Kaupungilla on oikeus antaa ohjeita edustajilleen kuntayhtymien ja kuntien omistamien yhtiöiden hallinnossa sekä muissa hallintoelimissä, joissa kaupunki on osallisena. Asia käy ilmi apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin vastauksesta sastamalalaisen kaupunginvaltuutetun Reino Niemen (vas.) kanteluun.

Kaupungilla on oikeus antaa ohjeita edustajilleen kuntayhtymien ja   kuntien omistamien yhtiöiden hallinnossa sekä muissa hallintoelimissä, joissa kaupunki on osallisena. Asia käy ilmi apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin vastauksesta sastamalalaisen kaupunginvaltuutetun Reino Niemen (vas.) kanteluun.

Apulaisoikeusmiehen vastauksessa todetaan, että laissa ei ole säädetty kaupunginhallituksen antamien ohjeiden ehdottomasta sitovuudesta. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa kuitenkin johtaa epäluottamukseen, mikä puolestaan voi olla perusteena luottamushenkilön erottamiseen.

Reino Niemi katsoi kantelussaan ilmaisuvapauttaan loukatun. Hän ei noudattanut kaupunginhallituksen antamaa ohjeistusta Sastamalan perusturvakuntayhtymän hallituksen kokouksessa. Tämän jälkeen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Andersson (kok.) puuttui epävirallisessa neuvottelussa Niemen menettelyyn.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin kiinnittää Sastamalan  kaupunginhallituksen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan huomiota siihen, ettei laissa ole säädetty ohjeiden ehdottomasta sitovuudesta. Kantelu ei johda enempiin toimenpiteisiin.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: