ILMOITUS

Kaupunki saa ohjeistaa edustajiaan

Uutiset

Samuli Kinnari

Kaupungilla on oikeus antaa ohjeita edustajilleen kuntayhtymien ja   kuntien omistamien yhtiöiden hallinnossa sekä muissa hallintoelimissä, joissa kaupunki on osallisena. Asia käy ilmi apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin vastauksesta sastamalalaisen kaupunginvaltuutetun Reino Niemen (vas.) kanteluun.

Apulaisoikeusmiehen vastauksessa todetaan, että laissa ei ole säädetty kaupunginhallituksen antamien ohjeiden ehdottomasta sitovuudesta. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa kuitenkin johtaa epäluottamukseen, mikä puolestaan voi olla perusteena luottamushenkilön erottamiseen.

Reino Niemi katsoi kantelussaan ilmaisuvapauttaan loukatun. Hän ei noudattanut kaupunginhallituksen antamaa ohjeistusta Sastamalan perusturvakuntayhtymän hallituksen kokouksessa. Tämän jälkeen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Andersson (kok.) puuttui epävirallisessa neuvottelussa Niemen menettelyyn.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin kiinnittää Sastamalan  kaupunginhallituksen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan huomiota siihen, ettei laissa ole säädetty ohjeiden ehdottomasta sitovuudesta. Kantelu ei johda enempiin toimenpiteisiin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top