Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 15.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Kaavasta valittanut Arto Koivisto blogissaan: Miksi kaupungit pitää museoida nykytilaansa

Uutiset

Roismalan risteyksen tulevaisuutta määrittävästä kaavasta valittanut kaupunginvaltuutettu Arto Koivisto (sd) oli kevättalvella huolissaan Sastamalan kaupungin ja kaupallisen rakenteen kehittymisestä. Koivisto on omistanut blogissaan 23. helmikuuta asialle yhden merkinnän ja syyttää silloista asuntoministeri Jan Vapaavuorta (kok) "varsinaiseksi kehityksen vastustajaksi".

Roismalan risteyksen tulevaisuutta määrittävästä kaavasta valittanut kaupunginvaltuutettu Arto Koivisto (sd) oli kevättalvella huolissaan Sastamalan kaupungin ja kaupallisen rakenteen kehittymisestä. Koivisto on omistanut blogissaan 23. helmikuuta asialle yhden merkinnän ja syyttää silloista asuntoministeri Jan Vapaavuorta (kok) "varsinaiseksi kehityksen vastustajaksi".

Kaupunginvaltuutettu Arto Koiviston ja kahden yksityishenkilön allekirjoittama kaavavalitus uhkaa viivästyttää Roismalan risteyksen rakennushankkeita. Valittajat pitävät kaavaa lainvastaisena. Heidän mielestään se ei noudata valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita, koska alueelta puretaan olemassaolevaa rakennuskantaa.

Blogissaan Arto Koivisto maalaa tulevaisuuskuvia, joihin museoiminen olisi voinut johtaa. "Jos Vapaavuori olisi elänyt kivikaudella ja hänellä olisi ollut sama valta museoida sen ajan rakennettu ympäristö, niin me asuisimme edelleen risumajoissa ja juoksisimme kivikärkisten puukeihäiden kanssa pitkin metsiä ruokaa etsimässä", hän kirjoittaa. Koivisto jatkaa maaseudun maisemien käyneen läpi varsin suuren muutoksen myös toisen maailmansodan jälkeen. "60- ja 70-luvut olivat peltojen salaojituksen kiivainta aikaa. Avo-ojaiset sarkapellot salaojitettiin ja maaseudun maisemat muuttuivat todella paljon."

"Mikä tekee nykyisestä rakennetusta maaseutuympäristöstä sellaista, että sen ulkonäköä ei saisi enää muuttaa laisinkaan?" kysyy Arto Koivisto. "Sama kysymys nousee kaupunkien kehityksen kohdalla. Miksi kaupungit pitää museoida nykytilaansa", hän pohtii.

Vertailukohtia Sastamalaan Arto Koivisto hakee Huittisista ja Nokialta, joissa on rakennettu kauppoja ydinkeskustojen reuna-alueille. "Kummankaan kaupungin keskustasta ei pahemmin tyhjiä liiketiloja löydy", hän kirjoittaa.

Arto Koivisto arvelee, että Jan Vapaavuori "haluaisi ilmeisesti vaikuttaa Sastamalan kaupungin ja kaupallisen rakenteen kehittymiseen". "Toivottavasti hän ei kuitenkaan pysty estämään sitä", Koivisto päättää merkinnän.

ARTO KOIVISTO | Kaupunkien kehittyminen

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: