19

Joulukalenteri 2011

Ravintoloitsija ja keittiömestari Maija Silvennoinen kannustaa jouluna suunnitelmallisuuteen, jotta kokkaaminen pysyisi mahdollisimman energiatehokkaana.

Ruokapöydän herkuilla ja tuoksuilla on iso rooli joulun tunnelmassa. Ravintoloitsija ja keittiömestari Maija Silvennoinen kannustaa ruoanlaitossa suunnitelmallisuuteen, jotta kokkaaminen pysyisi mahdollisimman energiatehokkaana.

"Uuni kannattaa laittaa päälle vasta sen jälkeen, kun joulutortut ja piparit on saatu paistovalmiiksi. Esimerkiksi laatikot ja kinkun voi myös paistaa uunissa samaan aikaan, jos se suinkin on mahdollista", Silvennoinen neuvoo.

Suunnitelmallisuuteen on hyvä panostaa myös silloin, kun mietitään jouluruokien määriä.

"Perinteisiä jouluruokia on aika vaikea muunnella, joten kannattaa miettiä tarkkaan, miten paljon niitä oikeasti menee. Ei kannata väkisin syödä jouluruokia koko joulua ja myös joulun jälkeisiä päiviä", vinkkaa Silvennoinen.

Joulupöydän kunkku eli kinkku on usein niin iso, ettei sitä tule syötyä kokonaan joulunpyhinä. Yli jäänyttä kinkkua voi marinoida suikaleina ja syödä myös salaatin kanssa tai voileivän päällä. Maija Silvennoinen suosittelee tekemään marinadin esimerkiksi öljystä, soijasta, sitruunamehusta, tuoreesta basilikasta, mustapippurirouheesta, suolasta ja hienonnetusta punasipulista. Silvennoisen perheessä kinkkua ei tosin taida jäädä yli, sillä se kuuluu keittiömestarin jouluherkkuihin.

"Lämmin, juuri paistettu kinkku on itselleni se ruoka, joka tekee joulun", Silvennoinen hymyilee.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat