Tapaninpäivän myrskystä jopa päivien sähkökatkoja

Uutiset

Voimakas myrskytuuli katkoi tapaninpäivänä sähköjä laajalti Etelä- ja Keski-Suomessa, myös Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Varaa taskulamppuja pimeän varalle.

Voimakas myrskytuuli katkoi tapaninpäivänä sähköjä laajalti Etelä- ja Keski-Suomessa, myös Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Alkuillasta sähköttä oli noin 170 000 taloutta.

Palokunta ja sähköyhtiöt työskentelevät täydellä teholla myrskyvahinkojen korjaamiseksi. Eteläisessä Suomessa viranomaiset kehottivat ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa.

Junaliikenne keskeytyi aamulla useilla rataosuuksilla, muun muassa Tampereen ja Porin välillä. VR on järjestänyt korvaavia linja-auto- ja taksikuljetuksia.

Fortumilta arvioidaan, että myrskyvahinkojen korjaustyöt kestävät useita vuorokausia. Puita on kaatunut poikkeuksellisen paljon, koska maa on sula ja märkä. Fortumilta muistutetaan, että sähkölinjojen vikoja ei pidä ryhtyä itse korjaamaan, vaan vaurioituneista linjoista on pysyteltävä riittävän kaukana. Sähköyhtiöt kehottavat asiakkaita varaamaan paristokäyttöisiä valaisimia pimeän varalle.

Läntisessä Suomessa on paikoin alueita, joilla matkapuhelimet eivät kuulu lainkaan. Ongelmia on ollut esimerkiksi Sastamalassa, Punkalaitumella ja Kokemäellä. Katkoksia on ollut myös lankaverkon puhelinyhteyksissä ja internetyhteyksissä.

Harjavallassa Marttilan huonekaluhallin tulipalo aiheutti runsaasti savua valtatien 2 tuntumassa. Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kova lännen ja luoteen välinen tuuli on heikkenemässä tapaninpäivän iltana. Odotettavissa on lännestä pilvistyvää, yöllä vesi- tai räntäsadetta. Lämpötila on kolmen ja kahdeksan lämpöasteen välillä, yöllä lämpötila laskee alimmillaan kolmeen pakkasasteeseen.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat