Vaihda vuosi turvallisesti uuteen

Uutiset

Raketteja ja muita ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä kello 18-02. Suojalasit ovat pakolliset. Poliisi toivoo, että lasten vanhemmat huomioivat vastuunsa lasten tekemisistä ja valvovat juhlimista.

Raketteja ja muita ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä kello 18-02. Suojalasit ovat pakolliset. Poliisi toivoo, että lasten vanhemmat huomioivat vastuunsa lasten tekemisistä ja valvovat juhlimista. Ilotulitteita saa pitää hallussaan vain 18 vuotta täyttänyt, eikä niitä saa luovuttaa alaikäisille.

Poliisin vinkit uudenvuodenjuhlintaan

1. Ilotulitusvälineitä saa hankkia ja pitää hallussaan vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Niitä ei saa luovuttaa tai myydä alle 18-vuotiaalle.

2. Noudata käyttöaikaa ja käyttöpaikkoja koskevia rajoituksia. Ilotulitteiden käyttö on sallittua 31.12.2011 kello 18.00 – 1.1.2012 kello 02.00 välisenä aikana. Muina aikoina on tehtävä ilmoitus aluepelastuslaitokselle.

3. Valitse ilotulitteiden käyttöpaikka siten, ettei se aiheuta vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille eikä muullakaan omaisuudelle, eikä kohtuutonta haittaa esimerkiksi metelistä kärsiville ihmisille tai koti- ja lemmikkieläimille.

4. Lue ilotulitteen käyttöohjeet ja noudata niitä. Kiinnitä erityistä huomiota rakettien turvalliseen suuntaamiseen ja ilotulitteiden
sytytystapaan. Poistu ohjeiden mukaisesti tuotteen luota turvalliselle etäisyydelle.

5. Käytä suojalaseja ja sytytyspuikkoa. Suojalasien käyttö on pakollista.

6. Älä sytytä sisätiloissa ulkokäyttöön tarkoitettuja ilotulitteita.

7. Älä laukaise ilotulitteita asuinrakennuksen parvekkeelta.

8. Älä muuntele tai yhdistele millään tavalla kaupasta ostettuja tuotteita. Jos tuote ei toimi, odota vähintään 10 minuuttia. Älä käytä viallisia tai toimimattomia tuotteita, vaan palauta ne ostopaikkaan.

9. Älä luovuta ilotulitteita alaikäisten tai päihteiden vaikutuksen alaisten käytettäväksi.

10. Älkää lapset kerätkö räjähtäneitä tai räjähtämättömiä ilotulitteita, vaan jättäkää se vanhempien tehtäväksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat