ILMOITUS

Nuorten työelämätaidot hukassa: “Ei osata kelloa tai tiedetä, miten vastataan puhelimeen”

Uutiset

Samuli Kinnari

Joka neljäs Suomen Yrittäjien pk-barometriin vastannut yrittäjä piti nuorten työllistämisen suurimpana esteenä nuorison heikkoja työelämävalmiuksia. Vammalan Yrittäjien puheenjohtaja Samuli Suonpää jakaa kokemuksiaan aiheesta tuoreimmassa Yrittäjäsanomat-lehdessä.

“Hirvittävän paljon kuulee, että nuorilla on väärinkäsityksiä siitä, miten töissä kuuluu olla. Ei osata kelloa tai ei tiedetä, miten vastataan puhelimeen. Ei myöskään ehkä ymmärretä, että töissä pitäisi olla ihan joka arkipäivä”, sanoo Lexecon FinEst Oy:n toimitusjohtaja Samuli Suonpää.

Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana toimiva Suonpää katsoo, että asia voitaisiin korjata yrittäjyyskasvatuksen radikaalilla uudistuksella. “Kovasti innostetaan nuoria yrittäjiksi, mutta tuntuu, että se on turhaa. Ne nuoret, jotka haluavat perustaa yrityksen, perustavat sen ilman luentojakin. Parempaa ajankäyttöä olisi se, että kertoisimme koko ikäluokalle kouluissa, miten työelämä toimii, miten haetaan töitä ja miten töissä pitäisi käyttäytyä”, ehdottaa Samuli Suonpää.

Nuorten heppoisiin valmiuksiin löytyy Suonpään mukaan syy kotikasvatuksesta.

Suomen Yrittäjät | Nuorten työelämän taidot hukassa

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top