MAINOS

Elvi Peltonen ja Rebekka Alppiranta palkitaan äitienpäivänä

Uutiset

Samuli Kinnari

Äitienpäivänä sunnuntaina palkitaan äitejä merkittävästä työstä kasvattajana. Tasavallan presidentin myöntämän kunniamerkin saavat muun muassa Elvi Peltonen Sastamalasta ja Rebekka Alppiranta Huittisista.

Säätytalolla pidettävässä juhlassa palkitaan kolmekymmentäkolme äitiä.

FAKTA | Pienoiselämäkerrat

Kätilö Elvi Katri Kyllikki Peltonen (os. Pinomäki), Sastamala

Elvi Katri Kyllikki syntyi 10.10.1929 Kauvatsalla 7-lapsisen perheen kuopukseksi. Perheen isä menehtyi aivokalvontulehdukseen Elvin ollessa kaksivuotias. Perheen äiti elätti lapsensa ja anoppinsa tekemällä töitä lähiseudun taloissa. Perheen ainoa poika kaatui sodassa rintamalla. Kansakoulun jälkeen Elvi opiskeli Helsingissä kätilöksi ja valmistui vuonna 1952. Valmistumisen jälkeen, ennen lasten syntymää hän työskenteli kätilönä Tampereen kaupungin synnytyslaitoksella ja Vammalan sairaalassa. Vuonna 1955 hän avioitui metsäteknikko Yrjö Peltosen kanssa. Perheeseen syntyi 13 lasta. Elvin huolenpito ei koskenut vain omia lapsia, vaan hän on auttanut tuttava- ja vähävaraisten perheiden lapsia, jotka ovat viettäneet heillä kesäaikaan useita viikkoja. Kaikki perheenjäsenet osallistuivat koti- ja metsätöihin. Perheen isä loukkaantui vakavasti perheen 9. lapsen syntymän aikoihin. Lastenhoidon ohella Elvi oli miehensä tukena pitkän kuntoutusprosessin ajan. Elvi Peltonen on toiminut seurakunnan diakoniatyössä, Sotainvalidien Veljesliiton Vammalan osastossa ja Yhteisvastuukerääjänä.

Myyjä Ester Rebekka Alppiranta (os. Souvo), Huittinen

Rebekka Alppiranta syntyi Kiukaisissa pienviljelijäperheeseen 18.2.1935. Perheen isä oli paljon sairaana ja Rebekan äiti jäi leskeksi neljän lapsen kanssa Rebekan ollessa 14-vuotias. Työuransa Rebekka Alppiranta aloitti kansakoulun aikana toimimalla lastenhoitajana Harjavallassa. Hän solmi avioliiton vuonna 1953 ja perheeseen syntyi viisi lasta. Jo 1970-luvulta lähtien ja erityisesti eläkkeelle jäätyään Rebekka Alppiranta on aktiivisesti ottanut osaa vapaaehtoistyöhön eri järjestöissä. SPR:n Huittisten osaston hallituksessa hän on ollut 40 vuotta, joista puolet puheen- ja varapuheenjohtajana. Hän on myös toiminut Huittisissa seurakunnan perhe- ja lapsityön johtokunnassa ja Huittisten kaupungin luottamustehtävissä, kouluneuvostossa, koulun johtokunnassa, Satakunnan erityishuoltopiirissä, vaalilautakunnassa sekä koulu-, sosiaali- ja kulttuurilautakunnassa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top