Huittisten kirjastoauto remontin tarpeessa

Uutiset

Samuli Kinnari

Vuodelta 1987 olevalla Huittisten kirjastoautolla on ajettu noin 250 000 kilometriä. Auto alkaakin olla kunnostuksen tarpeessa.

Huittisten kirjastoauton käyttö on vähentynyt. Viime vuonna autossa tehtiin vajaat 11 600 lainaa ja pysäkkejä oli neljäkymmentä. Auton merkittävin käyttäjäryhmä ovat kolmen kyläkoulun yli kaksisataa oppilasta.

Kaupunki on ostanut kirjastoauton kuljettamisen ja kirjastotoiminnan Paikallisliikenne Oy:ltä vuodesta 1993. Auton kustannukset viime vuonna olivat noin 27 000 euroa, joten autossa tehdyn lainan hinta oli 2,30 euroa. Koko Huittisten kaupunginkirjastossa lainan hinta oli 3,10 euroa, joka on alle valtakunnan keskiarvon.

Uusi kirjastoauto maksaa noin neljännesmiljoonan. Valtionavustusta siihen voi saada puolet. Rahoittamisen edellytys kuitenkin on, että auto on liikenteessä enemmän kuin Huittisten kirjastoauto nyt. Kirjastoauton korjaamiseen valtionavustusta ei voi saada.

Huittisten kirjasto- ja kulttuurilautakunta keskustelee kirjastoauton tilanteesta keskiviikkona.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top