Koulumatkakiusaamisen selvittely ja tupakkatukiopetus Sylväällä loppuvat

Uutiset

Sastamalassa Sylvään koulussa tupakoinnista ei enää seuraa tukiopetusta eikä koulussa selvitellä koulumatkoilla tapahtuvia kiusaamisia. Koulun käytäntöjä muutetaan apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen päätöksen mukaisesti. Apulaisoikeuskansleri katsoi Sylvään koulun rehtori Jari Anderssonin menetelleen virheellisesti. Sylvään koulussa tupakoinnista seurasi aiemmin tukiopetusta ja koulumatkoilla ilmenneitä kiusaamistapauksia selvitettiin.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan tukiopetuksen järjestäminen tupakoinnin perusteella on perusopetuslain vastaista. Sylvään koulun syystiedotteen maininnan koulumatkoilla tapahtuvan ilkivallan ja kiusaamisen hoitamisesta aina koulussa apulaisoikeuskansleri katsoi antavan väärän kuvan koulun toimivallasta.

“Lainkuuliaisuus on kaiken toiminnan perusehto”, sanoo rehtori Jari Andersson. “Lainsäätäjälle jää pohdittavaksi, onko nykylainsäädäntö toimiva ja onko laki tehty kouluarjessa toimivia vai juristien jatkuvia tulkintoja varten”, hän pohtii.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top