Sastamalassa 790 laulujoutsenta

Uutiset

Pirkanmaalla laskettiin viime viikonloppuna laulujoutsenia. Sastamalassa niitä havaittiin 790.

Pirkanmaalla laskettiin viime viikonloppuna laulujoutsenia. Kaikkiaan maakunnasta ilmoitettiin Tiira-lintutietopalveluun 5 000 joutsenta. Sastamalasta ilmoitettu 790 laulujoutsenta on toiseksi eniten. Suurin määrä joutsenia havaittiin Orivedellä, jossa niitä oli 1 330.

Laulujoutsenet tankkaavat itseään nyt muuttokuntoon. Muutto alkaa, kun pakkaset saapuvat ja järvet saavat jääpeitteen. Laulujoutsenet löytävät hyvin ravintoa esimerkiksi monilta puimatta jääneiltä pelloilta. Laulujoutsenten joukossa on suuri määrä Venäjältä itärajan takaa tulleita ja muuttomatkallaan Suomeen pysähtyneitä joutsenia.

Joutsenten lisäksi Pirkanmaalla viivyttelee vielä lukuisasti kanadanhanhia. Lisäksi vesistöissä voi havaita jopa tuhansien yksilöiden suuruisia koskelolauttoja. Järvillä saattaa nähdä viimeisiä pilkkasiipiä, mustalintuja, sotkia, alleja, telkkiä ja silkkiuikkuja.

"Linturetkeily kannattaa edelleen, vaikka onkin kohta vuoden pimein aika", vinkkaa Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin.

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat