Sastamalan uusi kattilalaitos on merkittävä ympäristöteko

Uutiset

Adven Oy rakentaa Sastamalaan nykyisen biolämpölaitoksen yhteyteen toisen bioenergiaan perustuvan kattilalaitoksen. Se tuottaa jatkossa energiaa Sastamalan Lämpö Oy:lle kaukolämpöön sekä paikallisen teollisuuden lämmitys- ja tuotantoprosesseihin. Laitos tullaan ottamaan käyttöön tänä vuonna.

Rakennettava kattilalaitos on teholtaan 9,5 megawattia. Tekniikaltaan se edustaa uusinta leijupetitekniikkaa. Polttoaineenaan laitos se käyttää lähialueilta kerättyjä metsäpohjaisia polttoaineita.

Adven on toiminut Sastamalassa energiantoimittajana jo yli vuosikymmenen. Tänä aikana muun muassa Sastamalan Lämmön energiantarve on noussut kaukolämpöverkon laajentumisen johdosta merkittävästi. Rakennettava laitos takaa sen, että kasvavaan energiankulutukseen pystytään vastaamaan ympäristömyötäisesti ja kustannustehokkaasti biopolttoaineilla raskaan polttoöljyn sijaan.

“Uusi ratkaisu mahdollistaa Sastamalan kehittymisen myös tulevaisuudessa. Pystymme turvaamaan asukkaillemme sekä teollisuudelle energiaa ympäristöystävällisesti ja kilpailukykyisellä kustannustasolla. Tämä on merkittävä ympäristöteko, koska energia tuotetaan entistä enemmän kotimaisilla polttoaineilla”, sanoo Sastamalan Lämmön toimitusjohtaja Jaakko Erjo.

“Panostamme yrityksenä energiatehokkaisiin ja ympäristömyönteisiin ratkaisuihin. Meille jatkuva kehittäminen ja tyytyväinen asiakas ovat toimintamme tärkeimmät lähtökohdat”, toteaa Advenin aluejohtaja Heikki Aarrejoki.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top