Kiikoisissa tanssittiin yhteisöhäitä

Uutiset

Kiikoisissa Toukolan koululla juhlittiin perjantai-iltana yhteisöhäitä ja tanssittiin kiikoislaiseen tapaan hääpurpuria. Kysymyksessä oli Kiikoisten ja Sastamalan yhdistymisjuhla.

Kiikoisissa Toukolan koululla juhlittiin perjantai-iltana yhteisöhäitä ja tanssittiin kiikoislaiseen tapaan hääpurpuria. Kysymyksessä oli Kiikoisten ja Sastamalan yhdistymisjuhla.

Yhteisöhäihin osallistui hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.). Tilaisuudessa Virkkuselle luovutettiin Elämänhallinta kuntayhteisössä -hankekirja. Vieraspuheenvuoron käytti professori Tarmo Kunnas.

"Kiikoisten kunnan ja Sastamalan kaupungin seurustelu alkoi kesällä 2011", kertasi vaiheita kehittämisjohtaja Tapio Rautava tervehdyksessään. Rautava toimi vuodenvaihteeseen Kiikoisten kunnanjohtajana. "Morsiamen suvunkin mielipidettä tutkittiin seurusteluaikana laajasti", hän sanoi. "Suku otti asiaan laajasti kantaa ja kantaa ottaneista selvä enemmistö oli avioliittoa vastaan. Tästä huolimatta morsian päätti kuitenkin huhtikuussa kosia innokasta Sastamalan sulhasta, vaikka melkoinen joukko sukua mieltäänkin näytti", Rautava kertoi.

"Kiikoisten ja Sastamalan nyt täytäntöön pantu yhdistyminen on 2000-luvun kolmas peräkkäinen, kuntien omiin päätöksiin perustuva kuntajaon muutos alueellamme. Sastamalan kehittämiselle on hyvä yhteinen lähtökohta syntynyt siitä, että joka kerta aloite on tullut naapurista", sanoi kaupunginjohtaja Paavo Salli. Muutosten keskellä hän pohti myös pysyvyyttä. "Vaikuttaa siltä, että ihmisten vapaaehtoisesti muodostamien, suhteellisen pysyvien lähiyhteisöjen merkitys kasvaa, kun kuntakoko suurenee", pohti kaupunginjohtaja Paavo Salli.

Juhlan oli käsikirjoittanut kulttuuriperinnetutkija, kotiseutuneuvos Birgit P. Jaakola. Hän toimi juhlakenkkärinä. Kaupunginjohtaja Paavo Salli ja kehittämisjohtaja Tapio Rautava oli nimetty hääisänniksi.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat