Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Kiertävät influenssavirukset liikkeellä Satakunnassa

Uutiset

Influenssaepidemia kestää tavallisesti kahdesta kolmeen kuukautta.

Pupu sairastaa

Satakunnassa esiintyy parhaillaan kaikkia kolmea kiertävää influenssavirustyyppiä – A- ja B-influenssaa sekä H1N1-influenssaa eli sikainfluenssaa.

Terveet aikuiset toipuvat influenssasta yleensä yhden-kahden viikon vuodelevolla. Vanhuksilla ja pienillä lapsilla sekä tiettyjä perustauteja sairastavilla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin, kuten korvatulehdukseen tai keuhkokuumeeseen.

Tyypillisesti influenssa alkaa nopeasti nousevalla korkealla kuumeella, johon liittyy lihaskipua, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Kuumeen laskettua ilmaantuu kuivaa yskää, kurkkukipua, nuhaa ja nenän tukkoisuutta, kuten tavallisessa nuhakuumeessa. Lapsilla saattaa lisäksi esiintyä maha- ja suolisto-oireita.

Influenssaan sairastunut voi tartuttaa taudin toiseen henkilöön joko pisaratartuntana yskiessä tai käsien välityksellä niistämisen jälkeen. Oikeaa yskimistapa ja käsihygienia ovat tärkeitä, eli yskitään ja aivastetaan hihaan tai nenäliinaan ja pestään kädet ennen suun tai nenän koskettelua. Omaa tartuntariskiä voi pienentää pesemällä käsiä vedellä ja saippualla.

Influenssaepidemia kestää tavallisesti kahdesta kolmeen kuukautta.

·

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top