Sasypin hallitusta täydennetään maataloustuottajain edustajalla – Palkansaajajärjestöjä ei oteta mukaan

Uutiset

Sastamalan Seudun Yrityspalvelun hallituksen jäsenmäärä on tarkoitus korottaa kahdeksasta yhdeksään. Näin hallitukseen tulisi myös maataloustuottajain yhdistysten edustaja. Kaupunginhallitus päätti asiaa koskevien neuvottelujen käynnistämisestä Punkalaitumen kanssa, kun se teki eri yhtiöiden yhtiökokousedustajille esitykset yhtiöiden hallituksiin valittavista kaupungin edustajista. Nykyisin Sasypin hallituksessa on neljä yrittäjien nimeämää edustajaa, Sastamalan kaupunginjohtaja ja Punkalaitumen kunnanjohtaja sekä kaksi Sastamalan kaupungin nimeämää edustajaa.

MTK-yhdistysten esittämä jäsen Sastamalan Seudun Yrityspalvelun hallitukseen on tarkoitus valita ylimääräisessä yhtiökokouksessa, kun päätökset ovat Sastamalassa ja Punkalaitumella tulleet lainvoimaisiksi. Punkalaitumen kanssa ollaan myös neuvottelemassa yhteistoimintasopimuksen muuttamisesta niin, että ensi vuodesta alkaen kaikilla järjestöjä edustavilla jäsenillä on varajäsen.

Paikkaa palkansaajajärjestöjen edustajalle Sastamalan Seudun Yrityspalvelun hallitukseen ei ole luvassa. Sosialidemokraattien Jenni Jokinen ehdotti ryhmätoverinsa Ilmari Nurmisen kannattamana, että hallitukseen lisätään myös palkansaajajärjestöjen edustaja, jonka järjestöt sopivat keskenään. Tämä esitys kaatui äänestyksessä 10-3. Tuekseen Jokinen ja Nurminen saivat vasemmistoliiton Leena Saarelan. Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät keskustan Pertti Hakanen, Pauli Mäkelä ja Taina Niemi, kokoomuksen Jari Andersson, Taru Kaaja, Päivi Pelttari ja Marko Suoniemi, perussuomalaisten Aatto Liukko-Sipi ja Maire Villo, sekä kristillisdemokraattien Jukka-Pekka Selin.

Jenni Jokinen, Ilmari Nurminen ja Leena Saarela jättivät päätökseen eriävän mielipiteensä.

Sastamalan Seudun Yrityspalvelu on Sastamalan ja Punkalaitumen omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. Kunnat ovat keskittäneet yhtiöön elinkeinoasioidensa hoidon.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top