Satakunnassa kevättulvat ovella

Uutiset

Avatar photo

Öiden lauhtumisen ja vesisateiden ennakoidaan käynnistävän kevättulvat Satakunnassa.

Viikonloppuna öiden lauhtumisen ja vesisateiden ennakoidaan käynnistävän kevättulvat Satakunnassa. Varsinais-Suomen ELY-keskus ennustaa virtaamien lähtevän viikonloppuna kasvuun Lounais-Suomen jokivesistöissä, kun lumen sulaminen alkaa vesisateiden myötä ja yöpakkasten hellittäessä.

Loimijoella tulvariskiä kasvattavat hieman tavanomaista vahvemmat jäät. Äkillisesti liikkeelle lähtiessään ne saattavat aiheuttaa jääpatoja ja normaalia suurempaa tulvimista.

Ensi viikon sääennusteisiin sisältyy vielä paljon epävarmuutta ja tulvien ajoittuminen sekä suuruus määräytyvät lopulta toteutuneiden säiden perusteella. Yöpakkaset sulamiskaudella viivästyttävät ja pienentävät tulvahuippuja, kun taas sulamiskaudelle sattuvat vesisateet nopeuttavat ja äärevöittävät niitä.

Satakunnassa kevättulvista ennustetaan pääosin tavanomaisia. Tulvahuiput saavutettaneen aikaisintaan ensi viikon lopulla.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat