MAINOS

Kemira suunnittelee Puolaan palvelukeskusta – Sastamalassa koskee yli kahtakymmentä työpaikkaa

Uutiset

Samuli Kinnari

Kemira suunnittelee palvelukeskuksen perustamista Gdanskiin Puolaan. Sellaisenaan toteutuessaan suunnitelma koskisi Sastamalan toimipaikalla reilua kahtakymmentä työpaikkaa ja mahdollisesti johtaisi myös irtisanomisiin.

Yhtiö kaavailee Gdanskiin palvelukeskusta, joka tukisi yhtiön liiketoimintaa EMEA-alueella. Käytännössä palvelukeskuksen perustaminen koskettaa Sastamalan toimipaikan osalta talous- ja ostotoimintoja sekä IT:tä.

“Toteutuessaan suunnitelmalla on Sastamalassa sellainen ikävä vaikutus, että sen kohteena on vähän reilu 20 työpaikkaa”, sanoo Kemiran EMEA-alueen talousjohtaja Elise Punto. “Kun puhutaan ihan konkreettisesti, niin työpaikkoja mahdollisesti vähenee”, hän toteaa.

Elise Punto korostaa, että asiaa ei ole lukittu ja puhutaan suunnitelmasta. “Kun yt-neuvottelut käynnistyvät, niin asioita täsmenee”, Punto sanoo.

Yt-neuvotteluissa selvitellään irtisanomisten lisäksi muitakin vaihtoehtoja. “On hyvin vaikea sanoa, mitä vaihtoehtoja. Mahdollista on, että suoriin irtisanomisiinkin joudutaan”, Elise Punto toteaa.

Jos suunnitelmaa lähdetään toteuttamaan, alkaa vaihe, jossa asioita aletaan siirtää uuteen paikkaan. “Tämä tapahtuisi vuoden 2014 loppuun mennessä”, kertoo Punto.

Suunniteltu uudelleenorganisointi vaikuttaisi koko EMEA-alueella noin 210 työpaikkaan, joista 80 on Suomessa ja niistä yli 20 Sastamalassa. Kemiralla on aluekohtainen organisaatiorakenne. EMEA tarkoittaa Eurooppaa, Lähi-itää ja Afrikkaa. Palvelukeskuksen kohdalla puhutaan Euroopan tasoisesta järjestelystä.

“Gdansk valittiin palvelukeskuksen paikaksi siellä jo sijaitsevan palvelukeskuksien infrastruktuurin, kustannustason sekä osaavan työvoiman saatavuuden perusteella. Suunnitelmat vaikuttavat Euroopan eri maissa isoon joukkoon työntekijöitämme, joille yhtiö tarjoaa tukea suunniteltuna muutosaikana”, sanoo toimitusketjusta vastaava johtaja Antti Salminen.

Sastamalassa asiasta on tiedotettu henkilöstölle tiistaina. “Tiedotus jatkuu keskiviikkona ja asiaa käydään tarkemmin läpi”, Elise Punto kertoo.

Tiistaina Kemira ilmoitti myös yt-neuvottelujen käynnistämisestä Vaasan tuotannon siirtämiseksi muihin yksiköihin.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top