Sastamalan kaupunginhallitus pehmensi talousesityksiä

Uutiset

Sastamalan kaupunginhallitus istui maanantaina muun muassa talousasioita pohtien. Iltapäiväviideltä alkanut kokous kesti yli kuusi ja puoli tuntia.

Ohjeistus ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2014-2017 taloussuunnitelman sekä talouden tasapainottamisohjelman valmisteluun loiveni alkuperäisestä esityksestä. Ryhmät neuvottelivat ennen päätöksentekoa.

Hallitukselle tehdyssä esityksessä oli todettu, että “–vuoden 2014 talousarvioraami sisältää seuraavien toimenpiteiden toteutuksen tai käynnistyksen vuoden aikana”. Listauksessa ovat mukana muun muassa päivystyksen ottaminen omaksi toiminnaksi, yöpäivystyksen siirtäminen Acutaan 1. toukokuuta ja Illon koulun lakkauttaminen 1. elokuuta. Ryhmien neuvottelijoiden ehdotuksen mukaisesti listan otsikointi korvattiin muodolla: “Toimenpiteet vuoden 2014 talousarvioraamin ohjeistuksen jatkovalmisteluun päätettäväksi vuoden 2014 talousarvion yhteydessä”. Oheismateriaalina ollutta koostetta talouden tasapainon hallintaa koskevista toimenpiteistä ei neuvottelijoiden ehdotuksesta liitetty laadintaohjeeseen. Tässä listauksessa muun muassa ennakoidaan kouluverkkoratkaisua.

Neuvottelijoiden ehdottamilla muutoksilla kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän esityksen. Esittelijänä kaupunginhallituksen kokouksessa toimi vs. kaupunginjohtaja Tapio Rautava.

Sillanpää jätti eriävän mielipiteen esteellisyydestään

Vammalan aluesairaalaa koskevan asiakohdan käsittelyyn eivät kaupunginhallituksen jäsenistä osallistuneet Taru Kaaja (kok.), Leena Saarela (vas.) ja Mika Sillanpää (vihr.). Kaupunginhallitus päätti, että palvelussuhteensa perusteella he ovat esteellisiä. Kaaja, Saarela ja Sillanpää ovat palvelussuhteessa Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin. Leena Saarelan tilalla läsnä oli varajäsen Juhani Hakasuo. Mika Sillanpää jätti eriävän mielipiteensä esteellisyyttään koskevan päätöksen osalta.

Valtuustokäsittely juhannuksen jälkeen

Talousasioihin kantaa ottaa seuraavaksi valtuusto. Se käsittelee hallituksen esitystä maanantaina 24. kesäkuuta.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top