Runsaasti sinilevää Mouhijärven Kirkkojärvellä

Uutiset

[tb_google_map address="61.513936,22.9305"]
Sastamalassa Mouhijärven Kirkkojärveltä tehtiin tällä viikolla ilmoitus runsaasta sinileväesiintymästä. Pirkanmaan ELY-keskukseen toimitetusta levänäytteestä löytyi sinilevälajeja, jotka voivat muodostaa myrkyllisiä kantoja.

[tb_google_map address="61.513936,22.9305"]

Sastamalassa Mouhijärven Kirkkojärveltä tehtiin tällä viikolla ilmoitus runsaasta sinileväesiintymästä.

Pirkanmaan ELY-keskukseen toimitetusta levänäytteestä löytyi sinilevälajeja, jotka voivat muodostaa myrkyllisiä kantoja. Sinilevämyrkyt saattavat aiheuttaa muun muassa silmien ja ihon kirvelyä, nuhaista oloa, lihaskipua ja pahoinvointia.

Vähän sinilevää havaittiin tällä viikolla Sastamalassa Liekovedellä ja Köyliössä Köyliönjärven Yttilän Ottasassa. Sääksjärven Madekalliossa ei levää ollut virallisen havainnoinnin hetkellä, mutta viikon kuluessa levää on ajoittain esiintynyt vähäisiä määriä.

Tällä viikolla Pirkanmaan ELY-keskus sai virallisen seurannan oheen useita levähavaintoja kansalaisilta.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat